Нијанси на зелена боја

Зелениот е симбол на животот, плодноста, радоста и просперитетот. Оваа боја е многу често избрана за нејзината гардероба девојки се активни, позитивни и храбри. Но, всушност постојат многу нијанси на зелени, кои ќе одговараат за повеќе тивки љубители на зеленилото. Разновидноста на една боја никогаш не треба да се заборави, бидејќи, на пример, фистас и смарагд изгледаат сосема различни и одговараат на различни типови на жени, и покрај фактот дека и тие припаѓаат на палетата на зелена боја. Ајде да се запознаеме со нијансите на зелените и нивните имиња, и да одредиме кој ќе биде повеќе да се соочи.

Богата палета на зелена боја

Има многу зелени нијанси, па затоа би требало премногу време да се набројат сите титули, и на крајот може да се претпостави дека еден од нив сè уште недостасува. И ова се однесува не само на зелените, туку и на сите други бои, бидејќи секој од нив крие многу други нијанси и полутони зад неа. Затоа нема да ги бркаме сите, читајќи само најпопуларните нијанси, кои најчесто се избираат за нивните слики ѕвезди на црвениот килим и само фер секс, следејќи ги модните трендови.

Светлосни нијанси на зелена боја

Главните светлосни тонови зелени вклучуваат фисташка, маслинка и тиркизна боја. Вториот, како аквамарин, исто така може да се припише на нијанси на сино-зелена боја, бидејќи има мал примерок од сина или сина боја во овие бои.

Фстаци е многу нежна и топла сенка на зелена боја. Совршено е за девојчиња со појава на " пролет " и " есен " во боја. Оваа сенка на зелена изгледа многу кралски, но во исто време романтична. Фустаните на pistachio боја ќе бидат одличен избор за вечерна рандеву или датум. И таквата игра како шамија на фистас може да направи едноставна слика за фармерки и бела маичка стилска белешка. Особено за оваа сенка, вреди да се обрне внимание на зелените очи девојки, бидејќи ја нагласува бојата на очите, што ги прави повеќе експресивен.

Маслинската боја е многу благородна - ова е забележано од страна на сите дизајнери, правејќи ги фустаните од оваа сенка повеќе класични во стил. Маслиновата нијанса изгледа неверојатно во комбинација со пастелни жолти или фуксија. Во принцип, се вклопува во сите типови на бои, иако девојките со појава на "зима" треба да бидат внимателни, да изберат маслини, бидејќи можат да ги надминат.

Тиркизните и аквамаринските бои се, така да се каже, средно помеѓу сино и зелено, нивната убава мешавина. Овие нијанси се погодни за светлина, некои морски слики.

Темни нијанси на зелена боја

Главните темни и студени нијанси на зелена боја може да се припишат благородни смарагди и посјајни тревни зеленчуци.

Емералдната боја изгледа само неверојатно, богато и луксузно. Ако сакате да се добие вечер фустан во зелени тонови, тогаш изберете смарагд сенка, бидејќи овој фустан ќе ги привлече очите на другите, визуелно ја рафинира и продолжува вашата фигура и ќе создаде благородна и шик-слика. Исто така вреди да се напомене дека оваа нијанса на зелена одговара на сите видови на бои.

Тревни зелени, кој вклучува неколку повеќе и помалку светли нијанси, може да се нарече класичен зелен, бидејќи прво се памети кога ќе почнат да зборуваат за нешто зелено. Бидејќи е поживописно, не се вклопува во сите видови на бои и со изборот на облека за нијанси на тревни зеленчуци, неопходно е да се биде внимателен да не стане како бледа тортина.