Панели за завршна обработка

Современиот градежен пазар нуди многу опции за завршување на просториите и надворешните ѕидови на куќата од какви било материјали - пластика, дрво, метал, МДФ, итн. Во зависност од нивните квалитети и карактеристики, тие се погодни за оние или други случаи.

Панели за внатрешна декорација

  1. МДФ панели за завршна обработка на ѕидови . Дали модерен материјал за завршна обработка создаден со притискање на мали дрвни чипови, кога под влијание на висока температура лигинот се извлекува и ги лепи заедно.
  2. Таквите плочи може да се користат за украсување на ѕидови во суви простории. МДФ може да издржи доста големи товари, полици, кабинети може да се закачи на ѕидови. Покрај тоа, материјалот има звучна и топлинска изолација, е издржлив и сигурен.

  3. Панели за камен и тула за внатрешна декорација на ѕидови . Денес тие се во голема побарувачка поради зголемената популарност на користењето во внатрешната имитација на тули и камени ѕидари. Одлични такви панели се погодни за завршување на кујната, ходниците, трпезариите и други простории.
  4. Дрвени панели за декорација на ѕидови . Од цврста маса на дрвото, панелите се прилично скапи, иако изгледаат многу богати. Препорачливо е да ги декорирате ѕидовите на кабинетот или домашната библиотека. Повеќе буџетски панели прават масло и иверица. Погоден за завршување на суви простории, поради деформација на влага и да се инфицираат со мувла. Во принцип, тие имаат добар изглед, тие се лесни за инсталирање, тие служат долго време.
  5. Пластични панели - идеални за завршување на балкон и бања, нивните ѕидови и тавани. Многу лесен, отпорен на влага, издржлив. Постојат многу опции за бои и текстури.

Надворешни завршни панели

За надворешна декорација на куќи, главно се користат пластични панели. Тие се претставени со обвивка, сендвич панели, јапонски панели и други слични во својства и карактеристики аналози.

Сите овие панели се одлични за завршување на фасадата и столбот, обезбедување на топлинска изолација, заштита на ѕидовите на куќата од влага и механички оштетувања. Сите од нив се едноставни за монтирање, совршено ги кријат сите недостатоци и дефекти на ѕидовите, цевките и комуникациите. Нивниот изглед може да биде многу разновиден, вклучувајќи имитација на природни материјали.

Таквите панели се изработени од еколошки материјали, безбедни за здравјето. Лесно е да се грижи за нив - доволно е да се тушира ​​црево неколку пати во годината и повторно ќе бидат чисти.